Implica la teva escola!

Apropem als alumnes d’últim curs de la ESO, o posteriors món diferent: la tasca social. Es tracta, sobretot, d’apel·lar a l’esperit crític en relació al conjunt d’informacions que els arriben sobre immigració, pobresa…

Oferim xerrades en algun dels centres de la Fundació CEL on expliquem qui som i quins serveis oferim a la societat des de l’òptica de la intervenció socioeducativa (què són els serveis socials, què són les situacions de risc, per què ens centrem en la infància i la família, comprendre conceptes com prevenció, justícia-injustícia i vulnerabilitat social…). També fem una visita a  per les instal·lacions del centre on es realitzi la xerrada.

També oferim experiències concretes de voluntariat aptes per aquestes edats, normalment emmarcades dins dels programes d’APrenentatge Servei (APS) de la pròpia escola o institut que ens contacta. 

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.